SULTAN MENÜSÜ 8.GÜN YEMEK TARİFİ YOĞURTLU YUVALAMA ÇORBASI
MALZEMELER ;
- 150 GR YAĞSIZ KIYMA
- 1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
- KARABİBER
- TUZO
TERBİYESİ İÇİN ;
- 2 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT
- 1 ADET YUMURTA
HAZIRLANIŞI ;
Düdüklü tencereye kuşbaşı etlerini koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-20 dakika kadar pişirin. Köftesi için pirinçleri suda 15 dakika bekletin, suyunu süzerek rondodan geçirin. Genişçe bir kaba rondodan geçirilen pirinci, kıymayı, karabiberi ve TUZO'yu ekleyerek yoğurun. Yoğurulan karışımı nohut büyüklüğünde yuvalayın.
Hazırlanan minik topları suda 10 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzün. Haşlanan etlerin suyunu süzmeden, içine minik köfterinizi ve haşlanmış nohutlarınızı ekleyip kaynatın.
Terbiyesi için ; Bir kaba yoğurdu ve yumurtayı koyarak iyice çırpın. Bu karışımı
yemeğe hızlıca döküp, kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayan yemeğin altını kısın ve 10-15 dakika daha kaynatın. Üzerine ayrı bir tavada kavurduğunuz tereyağı ile naneyi ekleyin. Hazırladığınız çorbanın üzerine tereyağlı naneyi gezdirerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Günün Tuzlu Deyimi ; " Tadını tuzunu bulmak "
Anlamı ; Kıvamına gelmek, beklenen ölçülere ulaşmak.
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
Kız ; Zeliş
Erkek ; Timur