SULTAN MENÜSÜ 4.GÜN YEMEK TARİFİ ANNE KÖFTESİ
MALZEMELER ;
- 500 GR. KIYMA
- YARIM DEMET MAYDANOZ
- 1 ADET KURU SOĞAN
- 1 ADET YUMURTA
- 3 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ KARABİBER
- KARABİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
- 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI
- TOZ BİBER
- TUZO
HAZIRLANIŞI
Orta yağlı kıymamızın üzerine bir yumurta kırın. Rendelenmiş kuru soğanı ve ince doğranmış yarım demet maydanozu içerisine atın. Baharatlarını ve TUZO'yu ilave edin. Bayat ekmeğin içini suya batırıp çıkartın ve suyunu sıkın. Ufalaya ufalaya köfte harcınıza ekleyin. 10. Dakika kadar yoğurduktan sonra buzdolabında biraz dinlendirin. Elinizi ıslatarak köftelerinize dilediğiniz şekli verin ve kızgın yağda kızartın.
Afiyet Olsun...
Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuz ekmek hakkı "
Anlamı ; Birinin iyilik yaptığı yedirip içirdiği kimse üzerinde sahip olduğu hak
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi
Kız; İnci
Erkek ; Yusuf