SULTAN MENÜSÜ 11.GÜN YEMEK TARİFİ KIYMALI KOL BÖREĞİ
Malzemeler ;
- 5 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- TUZO
HAZIRLANIŞI
Kıymayı kavurun. Kuru soğanı ince doğrayarak kıymanın içine, karabiber ve TUZO'yla birlikte ekleyin. Ayçiçek yağı, 2 adet yumurta ve yoğurdu karıştırarak çırpın. Bu sosu fırça yardımı ile serdiğiniz yufkaya ince bir şekilde sürün. Yufkanın içine kıymalı harçtan koyup,yufkayı rulo halinde sarın. Diğer yufkalar için de aynı işlemi tekrarlayın. Kalan bir yumurtayı çırparak böreğin üzerine sürün. Kızarana kadar 180 derecelik fırında pişirin.
Afiyet Olsun...
Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuzu biberi yerinde "
Anlamı ; Her şeyi tam , eksiksiz.
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
Kız ; Ada
Erkek ; Yalın