SULTAN MENÜSÜ 3.GÜN YEMEK TARİFİ KARNIYARIK
Malzemeler ;
- 6 adet küçük boy patlıcan
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet domates
- 8 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- sıvıyağ
- karabiber
- kırmızı biber
- 200 gr çekilmiş et
- TUZO
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları çizgili halde soyup , yağ çekmemesi için yarım saat tuzlu suda bekletin. Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve az yağda kızartın. Ardından biberleri kızartın. Daha sonra aynı tavada soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğranmış olduğunuz 1 adet domatesi, TUZO'yu ve baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyip 5 dk kaynatın. Patlıcanları ortalarını keserek pişirme kabınıza yerleştirin ve bu kesiklerin yardımıyla iç malzmeelerinizi patlıcanın içine yerleştirin. Ardından patlıcanların üzerine 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde dizin ve biber tane sarımsak ile kızarmış biberlerden birer tane koyun.
Bir bardak veya kasede 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suyla ezip patlıcanların aralarına dökün. Suyun kıymaların üzerine gelmemesine dikkat etin. Daha sonra 170 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dk pişirin.
Afiyet olsun...
Günün Tuzlu Sözü ; " Tuzluya mal olmak "
Anlamı ; Bir şeyin yüksek ücret bedel ödenerek elde edilmesi
Bugün doğan bebeklere isim önerisi ;
Kız; Rüya ,
Erkek ; Ferit