Hazırlanışı ;
Barbunyaları kabuklarından ayırıp yıkayın. Tencerede üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyerek 15 dk haşlayın. Haştandıktan sonra beliren siyah suyu süzüp, barbunyaları bir kenara alın. Zeytinyağında , ince ince doğradığınız soğanları, sarımsakları ve ince bir dilim limonu ile birlikte kavurun.
Soğanlar hafif sararınca üzerine havuçları ilave edip 3-4 dakika daha birlikte kavurun. Limonun acımaması için bu işlemden sonra çıkarıp atabilirsiniz. Sonra küp şeklinde doğradığımız patatesi ve biberleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ara sıra kaşıkla karıştırarak kavurduktan sonra içine küp şeklindeki domatesleri ve barbunyayı ekleyin. Toz şekeri ve TUZO'yu da ilave ettikten sonra bir miktar sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Günün Tuzlu Deyimi ; " Aç tuzuyla tuz kararıyla "
Anlamı ; Her şey olması gereken yerde, gerektiği kadar bulunmalıdır.
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi
Kız ; Püren
Erkek ; Efe