Hazırlanışı ;
Güveç tencerenizin içine ince ince doğranmış soğanları koyup zeytinyağında kavurun. Ardından eti ve tereyağını katarak biraz daha kavurun. Arkasından salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın. 6 su bardağı suyu da ilave ettikten sonra, önceden ıslatarak beklettiğiniz kuru fasulyeleri birkaç defa durulayıp tencereye ilave edin. Orta sıcaklıktaki ateşle etler ile fasulyeler yumuşayana dek pişirin. Dilerseniz yemeğiniz tam olarak pişmeden önce bir miktar da önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Böylelikle yemeğinizde daha kremamsı, tütsülenmiş bir tat elde edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuz ekmek olsun "
Anlamı; Bir Çeşit Yemin, Söz Anlamında Kullanılır.
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
Kız; Övgü
Erkek ; Ömür