18. Gün Sultan Menüsü Patatesli Et Yahni
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Adet Orta Boy Patates
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Toz Kırmızıbiber
Etinizi kızgın yağda mühürledikten sonra, üzerine su ve tane karabiber ekleyerek düdüklü tencerede pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede küp küp doğradığınız soğanları karamelize olana kadar sıvı yağda kavurun, ardından salçalarınızı ekleyin. Küp Küp doğradığınız patates ve havuçları da ekleyerek orta ateşte kavurun. Patates ve havuçlar pişmeye kaınken düdüklüde pişen etinizi suyuyla birlikte patates ve havuçlarınızın üzerine dökün. Toz kırmızıbiber ve istenen diğer baharatları ekleyin, TUZO ile tuzunu ayarlayın ve kapağını kapatıp kısık ateşte istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.
Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuzlayım da kokma "
Anlamı ; Bilip bilmeden konuşanlar, yüksekten atanlar, düşüncesinde aldananlar için küçümseme sözü olarak kullanılır.
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi
#patatesyemeği #patateslietyahni #etyahni #yahniyemeği #TUZO #TUZOTUZ #yemektarifleri