SULTAN MENÜSÜ 14. GÜN YEMEK TARİFİ GÜVEÇTE NOHUT
Malzemeler ;
- 2 Su Bardağı Nohut
- 1 Kaşık Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 2 Adet Orta Boy Kuru
- Soğan
- 500 Gram Kuşbaşı Et
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Zeytinyağı
- Su
- 1 Tatlı Kaşığı Çemen Otu
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- TUZO
Hazırlanışı ;
Güveç tencerenizin içine ince ince doğranmış soğanları koyup zeytinyağında kavurun. Ardından eti ve tereyağını katarak biraz daha kavurun. Arkasından salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın. 6 Su bardağı suyu da ilave ettikten sonra, önceden ıslatarak beklettiğiniz nohutları birkaç defa duruladıktan sonra tencereye ilave edin. Orta sıcaklıktaki ateşe etler ile nohutlar yumuşayana dek pişirin. Dilerseniz yemeğiniz tam olarak pişmeden önce bir miktar da önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Böylelikle yemeğinizde daha kremamsı,tütsülenmiş bir tat elde edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Günün Tuzlu Deyimi ; " Yaraya tuz biber ekmek "
Anlamı ; Bir derdin acısını çoğaltmak.
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi
Kız ; Mercan
Erkek; Alaz