Sultan Menüsü 14.Gün Yemek Tarifi Güveçte Nohut

Sultan Menüsü 14.Gün Yemek Tarifi Güveçte Nohut

 SULTAN MENÜSÜ 14. GÜN YEMEK TARİFİ GÜVEÇTE NOHUT

 

Malzemeler ;

- 2 Su Bardağı Nohut
- 1 Kaşık Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 2 Adet Orta Boy Kuru
- Soğan
- 500 Gram Kuşbaşı Et
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Zeytinyağı
- Su
- 1 Tatlı Kaşığı Çemen Otu
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- TUZO

Hazırlanışı ;

Güveç tencerenizin içine ince ince doğranmış soğanları koyup zeytinyağında kavurun. Ardından eti ve tereyağını katarak biraz daha kavurun. Arkasından salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın. 6 Su bardağı suyu da ilave ettikten sonra, önceden ıslatarak beklettiğiniz nohutları birkaç defa duruladıktan sonra tencereye ilave edin. Orta sıcaklıktaki ateşe etler ile nohutlar yumuşayana dek pişirin. Dilerseniz yemeğiniz tam olarak pişmeden önce bir miktar da önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Böylelikle yemeğinizde daha kremamsı,tütsülenmiş bir tat elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Günün Tuzlu Deyimi ; " Yaraya tuz biber ekmek " 
Anlamı ; Bir derdin acısını çoğaltmak.

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi 


Kız ;
Mercan
Erkek; Alaz

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım