SULTAN MENÜSÜ 7.GÜN YEMEK TARİFİ TAZE FASÜLYE
MALZEMELER ;
- 1 KG TAZE FASÜLYE
- 2 ADET SOĞAN
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 4 ADET DOMATES
- 1 SU BARDAĞI SICAK SU
- İSTENİRSE SARIMSAK
- 2 KESME ŞEKER
- ZEYTİNYAĞI
- TUZO
HAZIRLANIŞI;
Fasülyeleri yıkayıp, ortadan ikiye kesin. Domatesleri soyup ayrı bir kaba rendeleyin. Soğanları ince ince doğrayın. Tencereye önce fasülyeleri , ardından soğanı ilave edin. Hepsinin üzerine rendelenmiş domatesleri, şekeri, sarımsağı, zeytinyağını ekleyip
kısık ateşte kavurmaya başlayın. Kavurduktan sonra çok az su ve TUZO'yu ilave edip fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. İster soğuk ister ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuzla buz olmak "
Anlamı; Onarılmayacak biçimde kırılmak, dagılmak paramparça olmak
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
Kız ; Serpil
Erkek ; Gencay