SULTAN MENÜSÜ - 5.GÜN YEMEK TARİFİ ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER ;
- KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ KUZU KARACİĞERİ
- 2 ORTA BOY SOĞAN
- 1 DEMET MAYDANOZ
- TOZ KIRMIZIBİBER
- 200.GR. ZEYTİNYAĞI
- KIRMIZIBİBER
- UN
- SUMAK
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZO
HAZIRLANIŞI ;
Kasabınızdan , ciğerin üzerindeki zarı soyarak, tavla zarı büyüklüğünde ciğeri doğranmasını isteyin. Ciğerleri tuzlayın ve biraz toz kırmızı biber serptikten sonra bol unla her yanını una bulayın. 10 dk kadar unlu vaziyette bırakın. Daha sonra unlanmış ciğerleri bir elekte eleyerek fazla unlarını dökün ve kızdırılmış zeytinyağına atın. Tavayı devamlı sallayarak ve tahta kaşıkla karıştırarak unlanmış ciğerlerin her tarafının pişmesini sağlayın. Ateşten almaya yakın, yağa bir çorba kaşığı toz kırmızıbiber katarak ateşten alın. Soğanları piyazlıkk doğrayın içine ince kıyılmış maydanoz, TUZO, bolca sumak koyarak arnavut ciğeri yanında servise hazırlayın.
Afiyet Olsun...
Günün Tuzlu Deneyimi ; " Tuzu Kuru "
Anlamı ; Kaybedecek bir şeyi olmadığı ya da hali vakti yerinde olduğu için aldırış etmeyen.
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
Kız; Fulya
Erkek ; Tolga