15. Gün Sultan Menüsü İçli Köfte 15. Gün Sultan Menüsü İçli Köfte
Dışı İçin Malzemeler ;
- 1,5 Su Bardağı Köftelik
- Bulgur
- 1 Çay Bardağı İrmik
- 1 Tatlı Kaşığı Toz
- Kırmızıbiber
- 1 Tatlı Kaşığı Biber
- Salçası
- 1 Su Bardağından Biraz Az Un
- 1 Su Bardağı Soğuk Su
- 1 Çay Kaşığı TUZO
İçli Köfte İçi İçin Malzemeler ;
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 300 Gr Kıyma
- 3 Orta Boy Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Domates
- Salçası
- Yardım Demet Maydanoz
- 4-5 Adet İrice
- Dövülmüş Ceviz
- Pul Biber
- Karabiber
- TUZO
Hazırlanışı ;
Soğanları çok ince doğrayın ve pembeleşinceye kadar tavada sıvı yağ ile kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun. Kıyma ve soğanlar piştikten sonra saçlayı ekleyin ve bir süre de salça ile kavurun.
Baharatlar, ceviz, ince kıyılmış maydanoz ve TUZO ekleyin. Karışımız fazla kuru olduysa bir miktar su ekleyerek yumuşatın. İç harcınız hazır olduktan sonra soğuması için bekletin. Köftelik bulgurunuzu bir bardak ılık suyla ıslatın. Suyunu çekince irmik, salça ve baharatlarını ekleyip yumuşaklığı ve kıvamına göre az su ekleyerek sakız gibi olana kadar yoğurun. Ardından un ekleyin ve 5 dk daha yoğurun. Harcınız dağılmıyorsa kıvamını bulmuştur. Elinizi ıslatıp , elinizde yuvarlayarak deneyebilirsiniz. Harcınızı cevizden biraz daha büyük parçalar halinde bölün, elinizi ara ara ıslatarak baş parmağınız ile içini yavaş yavaş açın. Yeterli boşluğu elde ettiğinizde (içli köftenizin kenarları ne kadar ince olursa o kadar makbüldür.) iç harcınızı ekleyin ve kenarlarını nazikçe limon şekli verir gibi kapatın. Tüm köfteler kapandıktan sonra, kızgın yağda kızartın. Bir parça limon ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Günün Tuzlu Deyimi ; " Ekmeğinin tuzu olmamak "
Anlamı ; Keyfi , Huzuru Kalmamak, Sıkıntıda Olmak.
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi
Kız; Bade
Erkek ; Barış