SULTAN MENÜSÜ 1.GÜN YEMEKTARİFİ KAĞIT KEBABI
MALZEMELER ;
- 500 GR. KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ DANA ETİ
- 2 ADETBÜYÜK BOY PATATES
- 2 ADET HAVUÇ
- 2 SU BARDAĞI KONSERVE BEZELYE
- 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1 ÇAY BARDAĞI SU
- ½ ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- KARABİBER
- TUZO
HAZIRLANIŞI ;
Önce patatesleri , ardından havuçları soyup küp küp doğruyoruz. Derin bir karıştırma kabında et, patates, havuç ve bezelyeleri sıvıyağ ile birlikte harmanlıyoruz. Küçük bir kapta salça , su, TUZO ve karabiberi çırpıyoruz. Bu karışımı et ve sebze karışımının üzerine döküp karıştırıyoruz. Yağlı kağıttan 6 adet büyük dikdörtgen parça kesiyoruz. Karışımı 6 eşit parça şeklinde yağlı kağıtlara yerleştiriyoruz. Yağlı kağıtları katlayıp kenarlarından kıvırarak kapatıyoruz. Kağıt kebaplarımızı alüminyum folyoya sarıp fırın tepsisine diziyoruz. Tepsiyi 210 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz.
Afiyet Olsun…
Günün Sözü ; “ Kadın tuz der , erkek cız der “
Anlamı ; Karısı herhangi bir şey isteyince, ihtiyaçları karşılayamayan kocanın içi sıkıntıyla dolar.
Bugün Doğan Bebeklere isim önerisi ; Kız Sultan, Erkek :Agah