Sultan Menüsü 6.Gün Yemek Tarifi Mantı

Sultan Menüsü 6.Gün Yemek Tarifi Mantı

  6.GÜN SULTAN MENÜSÜ MANTI



MALZEMELER ;

- 3 SU BARDAĞI UN
- 1 YUMURTA
- 1 KAHVE FİNCANI SU
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZO

HAMUR İÇİ ;

- İHTİYACINIZ KADAR KIYMA
TUZO
- KARABİBER
- 1 KURU SOĞAN (RENDELENMİŞ)

SOSU ;

- 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
- 1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
- 8 SU BARDAĞI SU (HAŞLAMAK İÇİN)
- 5 DİŞ SARIMSAK
- YARIM KG YOĞURT
- KIRMIZIBİBER
- NANE
- KEKİK
TUZO

HAZIRLANIŞI ;

Büyükçe bir kaba unu boşaltın. Ortasını havuz gibi açıp, yumurta, TUZO ve suyu ilave edin ve hamuru yoğurun. Hamuru bıçakla kestiğinizde, içinde kabarcıklar olmaması gerekir. Hamuru 3 yuvarlak parçaya bölerek üzerine bir bez örtün ve 20 dakika kadar dinlendirin.

Hamur dilenirken , soğanı rendeleyin. Soğanın içerisine, TUZO ve karabiberi karıştırarak mantı içini hazırlayın. Dinlenmiş hamurdan 1-2 mm kalınlığında yufkalar açarak, bıçala 2cm kadar kareler kesin. Kıymalı içi , azar azar ortalarına
koyup, dört köşesi üstte birleşecek şekilde katlayın, Katladıklarınızı kabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın.

Suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suyun içine mantarları alın. Ara ara yapışmaması için karıştırın. Ayrı bir tavaya tereyağını koyun. Salça , TUZO , nane ve kırmızıbiberi yakıp kapatın. Mantıyı suyunu süzerek tabaklara koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üste hazırladığımız sosu ekleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuzsuz helva gibi sallanmak "
Anlamı ; Ağır Ağır sallana sallana yürümek

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
Kız ; Ayşegül
Erkek ; Mehmetcan

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım