24. Gün Sultan Menüsü Izgara Biftek

24. Gün Sultan Menüsü Izgara Biftek

 

24. Gün Sultan Menüsü Izgara Biftek

 

Malzemeler ;

 

- 4 Parça Biftek
- 2 Yemek Kaşığı Sirke
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Fesleğen Veya Kekik
- TUZOTUZ
- Tavada Pişirecekseniz Tereyağı

 

HAZIRLANIŞI ;

Tüm Malzemeleri bir kapta karıştırın. İçine etleri ekleyip iyice harmanlayın. En az 1 saat , mümkünse bir gece önceden buzdolabında bekletin. Marine olmuş etleri ızgarada çevirerek pişirin. Tavada pişirecekseniz önce tavayı kızdırıp yüksek ateşte tereyağı ile iki tarafını mühürleyin. Ardından ocağı kısıp çevirerek dilediğiniz kıvama gelinceye dek pişirin.

 

Afiyet Olsun...

 

Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuzla buz etmek " 
Anlamı ; Onarılmayacak şekilde kırmak , paramparça etmek

 

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;

Kız; Yaz
Erkek ; Selim


#ızgara #ızgarabiftek #biftektarifi #TUZ #TUZO #TUZOTUZ #iftaryemekleri #hoşgeldinramazan

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım