Sultan Menüsü 3.Gün Yemek Tarifi Karnıyarık

Sultan Menüsü 3.Gün Yemek Tarifi Karnıyarık

 SULTAN MENÜSÜ 3.GÜN YEMEK TARİFİ KARNIYARIK

 


 Malzemeler ;

- 6 adet küçük boy patlıcan
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet domates
- 8 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- sıvıyağ
- karabiber
- kırmızı biber
- 200 gr çekilmiş et
TUZO

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları çizgili halde soyup , yağ çekmemesi için yarım saat tuzlu suda bekletin. Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve az yağda kızartın. Ardından biberleri kızartın. Daha sonra aynı tavada soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğranmış olduğunuz 1 adet domatesi, TUZO'yu ve baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyip 5 dk kaynatın. Patlıcanları ortalarını keserek pişirme kabınıza yerleştirin ve bu kesiklerin yardımıyla iç malzmeelerinizi patlıcanın içine yerleştirin. Ardından patlıcanların üzerine 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde dizin ve biber tane sarımsak ile kızarmış biberlerden birer tane koyun.
Bir bardak veya kasede 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suyla ezip patlıcanların aralarına dökün. Suyun kıymaların üzerine gelmemesine dikkat etin. Daha sonra 170 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dk pişirin.

Afiyet olsun...

Günün Tuzlu Sözü ;  " Tuzluya mal olmak " 
Anlamı ; Bir şeyin yüksek ücret bedel ödenerek elde edilmesi

Bugün doğan bebeklere isim önerisi ;


Kız; Rüya ,

Erkek ; Ferit

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım