30.Gün Sultan Menüsü Fırında Kuzu İncik

 30.Gün Sultan Menüsü Fırında Kuzu İncik

 30.Gün Sultan Menüsü Fırında Kuzu İncik


Malzemeler;

- 2 Adet Kuzu İncik
- 10-15 Adet Arpacık Soğanı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Sıcak Su
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- TUZOTUZ

Hazırlanışı;

İnciklere birkaç yerinden bıçakla çentikler atın. Tavaya sıvı yağ döküp iyice kızdırın. İncikleri kızgın yağda mühürleyerek ortalama 5 dk kadar kızartın. Ardından fırın tepsisine alın. Eti kızarttığınız yağa soyduğunuz arpacık soğanları ilave edin ve 6-7 dakika kızartın. Bu sırada soğanlara bir miktar tuz serpin ve ayrı bir kaba alıp bekletin. Fırın tepsisindeki inciklerin üzerine TUZOTUZ, karabiber,kimyon ve kekik serpin ardından 3-4 su bardağı sıcak su dökün. Etlerin üzerine minik parçalara ayırdığınız 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tepsinin üzerini kapak veya alüminyum folyo ile kapatın. 180 derece fırında yarım saat pişirin ve ardından içine kızarttığınız arpacık soğanları ekleyin. Tepsinin üzerini tekrar aynı şekilde kapatın ve etlerle soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer etler suyunu çeker ve hala pişmemiş olursa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Pişme fasılı tamamlandıktan sonra 5 dakika kadar da üzeri aık şekilde fırında tutun, böylece daha kızarmış bir et elde edersiniz. 

Günün Tuzlu Deyimi ; " Ağzının Tadı Tuzu Yerinde Olmak "
Anlamı; Sağlıklı, sıhhatli, neşeli olmak.

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
 
Kız; Sevgi
Erkek; Ali 

#inciktarifi #etyemekleri #iftaryemeği #TUZ #TUZO #TUZOTUZ #fırındakuzuincik

 

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım