20. Gün Sultan Menüsü Tantuni

 20. Gün Sultan Menüsü Tantuni

 20. Gün Sultan Menüsü Tantuni


Malzemeler ;

- 300 Gram Dana Antrikot
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Adet Domates
- 2 Adet Yeşil Biber
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Sumak
- Maydanoz
- TUZO

Servisi İçin ;

- 1 Adet Beyaz Ekmek
( Ya da iki adet lavaş )
- Limon
- Biber Turşusu

Hazırlanışı ;

Etinizi küp küp doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısa bir süre haşlayın. Yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın. Haşlama suyunuzu bir kenara ayırın ve etleri tava veya saca alıp zeytinyağı ile kavurun. Bir kenarda beklettiğiniz haşlanmış et suyundan azar azar ekleyip su buarlaşana kadar etleri kavurmayı sürdürün. Zeytinyağı ve doğranmış yeişl biberleri ekleyip etleriniz renk alana kadar pişirmeye devam edin. TUZO ve kırmızı pul biber ilave edin. Ortadan ikiye böldüğünüz beyaz ekmeğin iç kısmını kavrulan etlerin üzerine bastırın, yağını alın. Doğranmış domatesleri ilave ettikten sonra ara sıra karıştırarak kısa bir süre daha pişirmeye devam edin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Maydanozları incecik kıyın. Sumakla kuru soğanı yoğurup maydanozu ekleyin. Hazırladığınız salata karışımını ekmeklerin içine paylaştırıp ardından etinizi ekleyin ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Günün Tuzlu Deyimi; " Balık Kokarsa Tuzlanır Tuz Kokarsa Ne Yapılır? "
Anlamı ; Korku, Endişe , Sabırsızlık Duymak.

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
Kız ; Bahar
Erkek ; Uygar

#tantuni #tantuniyemek #tantuninasılyapılır #tantuniyemektarifi #yemektarifi #TUZ #TUZO #TUZOTUZ
8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım