21. Gün Sultan Menüsü Ali Nazik Kebabı

21. Gün Sultan Menüsü Ali Nazik Kebabı

 21. Gün Sultan Menüsü Ali Nazik Kebabı


Malzemeler ;

- 750 Gr. Dana Kuşbaşı
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet Domates
- 2 Adet Yeşil Biber
- Yarım Yemek Kaşığı Salça
- Yarım Demet Maydanoz
- Karabiber
- 1Kg Patlıcan
- 2 Su Bardağı Yoğurt
- 3 Diş Sarımsak
- TUZO

Hazırlanışı ;

Öncelikle patlıcanları ocağın üzerinde veya fırında her yeri eşit olacak şekilde közleyin. Daha sonra bir poşete koyup, ağzını kapatın. Etinizin sert olmasından endişe ediyorsanız, patlıcanları közlerken eti biraz haşlayın. Soğanı ve domatesleri soyup, küp küp doğrayın. Biberlerin tohumlarını alıp incecik doğrayın. Tencereye sıvı yağ koyup soğanları kavurun. Ardından etleri ekleyin. Biberlerle birlikte iyice kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin. Kokusu çıktıktan sonra domatesleri ilave edin. Domates suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuzunuzu ekleyin ve eğer etleri haşladıysanız et suyundan veya sıcak sudan az miktar ekleyebilirsiniz. Altını kapattıktan sonra karabiber ve ince kıyılmış maydanozu üzerine yerleştirin. Patlıcanları soyduktan sonra kesme tahtası üzerinde küçük küçük doğrayın. Yoğurdu çırpın ve sarımsakları ezip, ekleyin. Patlıcanla , sarımsaklı yoğurdu harmanlayın ve tuzunu ayarlayın. Servis tabağına patlıcanı yaydıktan sonra üzerine etinizi koyarak servise hazırlayın.

Afiyet Olsun...

Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuzu Kuru "
Anlamı ; Kaybedecek bir şeyi olmadığı ya da hali vakti yerinde olduğu için aldırış etmeyen kişi

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
 
Kız ; Defne
Erkek ; Yiğit

#alinazikkebabı #yemektarifi #kebaptarifi #yemektarifleri #TUZ #TUZO #TUZOTUZ #iftaryemekleri #hoşgeldinramazan
8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım