Sultan Menüsü 12.Gün Yemek Tarifi Acem Pilavı

Sultan Menüsü 12.Gün Yemek Tarifi Acem Pilavı

 SULTAN MENÜSÜ 12.GÜN YEMEK TARİFİ ACEM PİLAVI

Malzemeler ;

- 100-150 Gram Kuşbaşı Et
- 2-3 Adet Havuç
- 1 Kase Pirinç
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- Tereyağı ve Zeytinyağı
- Karabiber
- TUZO

Hazırlanışı ;


Etimizi çok az su ekleyerek, çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bu arada pirinci, TUZO ile kaynamış suda bekletiyoruz. Etlerimiz suyunu çekip piştikten sonra üzerine tereyağı ve zeytinyağını ekleyip, ince ince kıydığımız soğanlarımızla 3-5 dakika kavuruyoruz. Daha sonra ince uzun doğradığımız havuçlarımızı ekliyoruz ve 3-5 dakika kadar da havuçlarımızı kavuruyoruz. Üzerine 2 kase kadar kaynamış su ekliyoruz. Pilavımızın suyu kaynayınca ıslatmış oluğumuz pirinçleri soğuk suda iyice yıkayıp tencereye ekliyoruz ve TUZO ile tuzumuzu ayarlıyoruz. Pilavımız suyunu çekince biraz dinlendirip afiyetle yiyoruz.

Afiyet Olsun...

Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuzlayım da Kokma "

Anlamı ; Sözleri ve davranışları inandırıcı olmayanlar için söylenir.

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;

Kız ; Çiçek
Erkek ; Timuçin

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım