22. Gün Sultan Menüsü Tavuklu Mantarlı FETTUCINI ALFREDO

 22. Gün Sultan Menüsü Tavuklu Mantarlı FETTUCINI ALFREDO

 22. Gün Sultan Menüsü Tavuklu Mantarlı FETTUCINI ALFREDO 


- 1 Paket Fettucini Makarna
- 1 Adet Tavuk Göğsü
- 1 Su Bardağı Kadar Mantar
- 300 Gr. Süt Kreması
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri Ya da Eski Kaşar
- 1-2 Diş Sarımsak
- Bir Tutam Kuru Fesleğen
- Karabiber
- TUZOTUZ

Hazırlanışı ;

Küp küp doğradığınız tavukları 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Yıkayıp doğradığınız mantarları ilave edip 2 dk daha kavurarak ateşten alın. Bir tencereye kalan tereyağını koyup eritin. Sarımsaklarla 2 dk kavurup kremayı ilave edin. Mantarları tavukları,tuzu , kuru fesleğeni ve karabiberi ilave edin. Peynirin yarısını da koyarak sosu kaynatmadan ısıtın. Tuz ve zeytinyağı ile haşlayıp, süzdüğünüz fettucini makarnaları ilave edip, sosla iyice karıştırın. Kalan peynirleri üzerine ekleyip servis yapın.

Afiyet Olsun...

Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuzluya patlamak " 
Anlamı ; Bir şeyi elde etmek için ağır bedel ödemek ya da fazla para vermek.
 


Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi 

Kız ; Ladin
Erkek ;  Laçin

#yemektarifleri #yemektarifi #TUZ #TUZO #TUZOTUZ #mantarlıyemek #fettucini #iftarvakti #hoşgeldinramazan #ramazanyemekleri
8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım