Sultan Menüsü 13.Gün Yemek Tarifi Kuru Patlıcan Dolması

Sultan Menüsü 13.Gün Yemek Tarifi  Kuru Patlıcan Dolması

 SULTAN MENÜSÜ 13.GÜN YEMEK TARİFİ KURU PATLICAN DOLMASI

 

Malzemeler ;

- 15-20 Adet Kuru Patlıcan
- 300 Gram Kıyma
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 2 Adet Orta Boy Domates
- 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 1 Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber
- Karabiber
- TUZO

Hazırlanışı ;

Kuru Patlıcanlarımızı 15-20 dakika kadar kaynayan suda haşlıyoruz. İçi için; Kıyma,pirinç, rendelenmiş domates ve kuru soğanlarımızı bir kapta karıştırıyoruz. Salçaları, iki diş sarımsağı, nar ekşisini ve yağımızı ekliyoruz. Yeteri kadar TUZO, karabiber ve 1 çay kaşığı toz kırmızıbiberle birlikte iyice karıştırıyoruz.

Hazırladığımız iç malzemeyle patlıcanlarımızı dolduruyoruz. Bir tencere içine yan yana gelecek şekilde diziyoruz. Daha sonra 2 yemek kaşığı salçayı suda eritiyor, dolmaların üzerini geçene kadar ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra ocağı kısıp pişirmeye bırakıyoruz.

Afiyet Olsun...

Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuzu Kuru "

Anlamı ; Kaybedecek bir şeyi olmadıgı yada hali vakti yerinde olduğu için aldırış etmeyen.

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;

Kız; İnci
Erkek ; Mavi

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım