29. Gün Sultan Menüsü Güveçte Kuru Fasulye

 29. Gün Sultan Menüsü Güveçte Kuru Fasulye

 29. Gün Sultan Menüsü Güveçte Kuru Fasulye

 

Malzemeler ;

- 2 Su Bardağı Kuru Fasülye
- 1 Kaşık Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
- 500 Gram Kuşbaşı Et
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Zeytinyağı
- Su
- 1 Tatlı Kaşığı Çemen Otu
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızıbiber
-
TUZOTUZ

 

Hazırlanışı ;

 

Güveç tencerenizin içine ince ince doğranmış soğanları koyup zeytinyağında kavurun. Ardından eti ve tereyağını katarak biraz daha kavurun. Arkasından salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın. 6 su bardağı suyu da ilave ettikten sonra, önceden ıslatarak beklettiğiniz kuru fasulyeleri birkaç defa durulayıp tencereye ilave edin. Orta sıcaklıktaki ateşle etler ile fasulyeler yumuşayana dek pişirin. Dilerseniz yemeğiniz tam olarak pişmeden önce bir miktar da önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Böylelikle yemeğinizde daha kremamsı, tütsülenmiş bir tat elde edebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun...

 

Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuz ekmek olsun "


Anlamı; Bir Çeşit Yemin, Söz Anlamında Kullanılır.

 

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;


Kız;
Övgü
Erkek ; Ömür

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım